Massage4you

 Even een moment voor jezelf..... 

Massage bij Kanker 

____________________________________________________________________________________________________

Wanneer je wordt geconfronteerd met de ziekte kanker, dan kan dit veel invloed hebben op je leven en dat van je naaste(n). Niets is meer wat het was.  Alles staat in het teken van je ziekte. Kanker is zeer ingrijpend, zowel fysiek als psychisch. 

Zodra de diagnose is gesteld moet je vaak verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan.
Ineens ben je patiënt. Onderzoeken, bezoeken aan het ziekenhuis, medicijnen die veel met je lichaam doen en veel energie van je vragen. 
Je kunt het gevoel hebben dat je lichaam je in de steek heeft gelaten. Je bent de controle kwijt. Vaak wordt je lichaam tijdens de behandelingen alleen nog aangeraakt voor medische handelingen.
 

Massage bij kanker is een liefdevolle, respectvolle ontspanningsmassage. De aanraking is zeer zacht, er wordt rekening gehouden met jouw lichamelijke situatie en conditie. 

Massage geeft geen genezing, maar kan in dit proces een grote steun zijn. Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van leven op dat moment kan verbeteren en het herstel kan ondersteunen. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning van lichaam en geest. Juist omdat je lichaam zo hard moet werken om tegen deze ziekte te vechten verdient het een massage!

Ook jaren na de behandeling kun je nog last hebben van de bijwerkingen, b.v. lymfoedeem, verminderde conditie en/of snel moe zijn. Ook dan heeft een massage een positief effect en is het bovenal heerlijk ontspannend. 

De massage

Voorafgaand aan het eerste bezoek krijg je een vragenlijst toegestuurd. Deze mag je ingevuld terugsturen, of je komt naar de praktijk en dan vullen we de vragenlijst samen in. Op deze manier krijg ik inzicht in de aard van de klachten en jouw conditie. Aan de hand hiervan kan ik een verantwoord en veilig massageplan opstellen die het beste bij jouw situatie past. Dit nemen we bij de eerste afspraak samen door, zodat duidelijk is welke massage, hoe lang en waarom we deze massage doen. Ik neem de tijd voor jou die nodig is en bied daarnaast ook een luisterend oor zodat jij je verhaal kunt delen. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt in je eigen lijf. Na afloop van de massage is er ruimte om nog heerlijk te ontspannen en na te genieten op de behandeltafel. 

De massages kunnen bij mij in de praktijk worden gegeven, maar een massage aan huis is zeker mogelijk. 


Massage in elke fase 

Tijdens de behandelfase: 

Je bent misschien met chemotherapie, radiotherapie of hormoontherapie bezig. Ook nu kun je ter ondersteuning worden gemasseerd. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven. Massage kan ook tijdens het toedienen van de chemo in het ziekenhuis. 

Na de behandelingen: 

Je zit in het controle traject. De behandeling is klaar, maar je gaat regelmatig naar het ziekenhuis voor controle. Dit geeft vaak spanning en onzekerheid. Het kan ook een periode zijn waarin je de regie van je leven en lichaam weer in eigen handen krijgt. De massage geeft ontspanning en kan je helpen weer in contact te komen met je eigen lichaam. 

Palliatieve behandeling

Deze fase kenmerkt zich door vragen en onzekerheid. Ook wanneer je te horen krijgt dat er geen genezing mogelijk is, kan massage heel veel voor je betekenen. Het is even een moment voor jezelf, een moment van verlichting en ontspanning door de liefdevolle aanraking

Ik heb interesse- contactformulier


Opleiding

Ik heb de specialisatie 'Massage bij Kanker' voor professionele massagetherapeuten gevolgd bij Instituut Massage bij Kanker. Het is een zeer professionele training met veel informatie over de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen en de juiste, veilige manier van masseren. Deze opleiding is internationaal geaccrediteerd door de Society for Oncologymassage. 

Uitgangspunten van deze opleiding zijn:
- Professionaliteit
- Waarborgen van kwaliteit
- Aandacht en zorg voor de cliënt
- Aansluiting met andere organisaties op het gebied van zorgverlening bij kanker.
Deze opleiding en de docenten voldoen aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS. 


Voor deze specialisatie heb ik stage gelopen op de oncologieafdeling van het Medisch Centrum Haaglanden in Leidschendam. Daar, en tijdens de massages die ik thuis mocht geven heb ik gezien dat deze massage verlichting en ontspanning kan geven en een boost kan geven om er 'weer voor te gaan'.

€ 60 voor een massage bij kanker 

Ik heb interesse- contactformulier

Gericht op dames, waarbij persoonlijke aandacht op nummer één staat.

Terug menu

© 2018 by Massage4you MassagepraktijkE-mailen
Bellen
Info