Massage4you

 Even een moment voor jezelf..... 

 

 

 Kindermassage en coaching 
28 mei 2021

 

"Ik ben zo druk en ik kan zo moeilijk stilzitten!"

"Ik ben altijd druk en als ik in de klas zit en er gebeurd wat, binnen of buiten de klas, dan moet ik daar altijd naar kijken, ik ben echt wel heel snel afgeleid.  Ik vind het ook zo moeilijk om stil te zitten, dus ja ik hoor vaak dat ik moet stoppen met wiebelen en friemelen en reageren. Dat vind ik best wel vervelend, dat anderen daar zo'n last van hebben. Want ik doe echt mijn best om rustig te doen. - Hé de massagetafel staat anders....!? -.  En als ik thuis kom, dan vinden m'n vader en moeder het ook weer lastig dat ik druk ben.  Ik ga vaak automatisch op mijn benen of op mijn handen zitten om rustig te kunnen zitten en luisteren, maar dat mag vaak ook weer niet! Alleen als ik aan het gamen ben of t.v. aan het kijken, dan kan ik rustig zitten en me concentreren. -  Hé gaan we zo dat spelletje doen...?" -.   

Imke zit op haar stoel en schuifelt onrustig heen en weer. Al snel gaat ze op haar handen zitten en later legt zij haar benen onder haar billen op de stoel om ze stil te houden. Imke heeft blijkbaar haar lijf nodig om haar hoofd aan te zetten. Het kost haar dan ook heel veel moeite om op school stil te zitten en zich te concentreren. De vraag is hoe zij aan haar bewegingsdrang kan voldoen, zonder anderen te storen. Ik bespreek met Imke en met vader dat het kan zijn dat sommige reflexen niet goed geïntegreerd zijn en nog actief zijn of wéér actief zijn. Als dit het geval is, dan moet zij steeds moeite doen om deze reflexen te onderdrukken en dat kost veel energie. Alle prikkels komen ook binnen en zij staat steeds 'aan' en reageert dan ook overal op. 

Allereerst is het belangrijk dat Imke erkenning krijgt dat zij beweging nodig heeft om zich te kunnen concentreren en dat zij het ook nodig heeft om haar handen en /of benen even 'stil' te leggen door er op te gaan zitten. Er moet naar mogelijkheden worden gekeken hoe zij aan de bewegingsdrang kan voldoen zonder anderen te storen. Dus afspraken maken met school ( even lopen tussendoor) maar ook thuis ( wanneer mag het wel). 

Daarnaast kan Imke ook rust bij zichzelf vinden door een buikademhalingsoefening te doen. We oefenen dit samen.

Dit wordt een belangrijke eerste stap.

Vader krijgt informatie mee over reflexintegratie en gaat contact zoeken met een goede fysiotherapeut om te kijken welke reflexen nog actief zijn en of deze met behulp van oefeningen kunnen worden geïntegreerd.

Kinderfysiotherapietrias/reflexintegratietherapieE-mailen
Bellen
Info