Massage4you

Even een moment voor jezelf.....

Kindermassage 

Kindermassage....écht even een momentje samen voor het slapen gaan! 

Nog even een verhaaltje en dan lekker slapen. Het is een momentje tussen ouder en kind, waar beiden van kunnen genieten en die de band versterkt.

Hoe mooi zou het zijn als je van dit voorleesmomentje een massagemomentje maakt? Je kunt makkelijk bij een prentenboek, bij een liedje of een versje een kindermassage maken.

Bij een kindermassage wordt er over de kleren heen gemasseerd. Het kan liggend op de buik of zittend. Het is de bedoeling dat het kind op een zachte, ontspannen manier wordt aangeraakt. Aangeraakt worden is een eerste levensbehoefte en kindermassage zorgt er dan ook voor dat kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen.

Daarnaast leren kinderen tijdens een kindermassage om hun eigen grenzen te onderzoeken. Wat vind ik fijn en wat vind ik niet fijn? Zij worden zich bewust van hun eigen lichaam. Kinderen die lekker in hun vel zitten zijn vaak zelfbewuster, vertrouwen steeds meer op hun gevoel en zijn emotioneel sterker. 

Lees meer


Voetmassage

"Ik kom zwaar vermoeid binnen en ik ga huppelend de deur uit!"

Francis zit tegenover me. Ze vertelt hoe vermoeid ze is. Het is ook niet niks, de breuk met de vader van haar kinderen, de verhuizing, het verdriet van haar kinderen. Een heel nieuw leven als alleenstaande moeder, waar de balans nog ver te zoeken is. Zij is toe aan 'even een momentje voor haarzelf'. 

"Kom" zeg ik "je neemt eerst lekker een voetbadje  en dan kun je daarna genieten van een ontspannende voetmassage". Ik maak een lekker voetbadje en geef haar een kopje thee. Ondertussen leg ik een zacht kussen op de tafel en als Francis klaar is met het voetbad gaat zij heerlijk op de tafel liggen en nestelt zich in het kussen.

Lees meer


Kindermassage en coaching

"Ik ben zo druk en ik kan zo moeilijk stilzitten!"

"Ik ben altijd druk en als ik in de klas zit en er gebeurd wat, binnen of buiten de klas, dan moet ik daar altijd naar kijken, ik ben echt wel heel snel afgeleid.  Ik vind het ook zo moeilijk om stil te zitten, dus ja ik hoor vaak dat ik moet stoppen met wiebelen en friemelen en reageren. Dat vind ik best wel vervelend, dat anderen daar zo'n last van hebben. Want ik doe echt mijn best om rustig te doen. - Hé de massagetafel staat anders....!? -.  En als ik thuis kom, dan vinden m'n vader en moeder het ook weer lastig dat ik druk ben.  Ik ga vaak automatisch op mijn benen of mijn handen zitten om rustig te kunnen zitten en luisteren, maar dat mag vaak ook weer niet! Alleen als ik aan het gamen ben of t.v. aan het kijken, dan kan ik rustig zitten en me concentreren. -  Hé gaan we zo dat spelletje doen...?" -.  

Lees meer 


Massage & Gezondheid

# 13-03-2018 5 Gezondheidsredenen voor Ontspanningsmassage

# 21-01-2018 Welke massage past bij mij?

# 28-01-2018 Even een momentje voor jezelf....

 

 

.


E-mailen
Bellen
Info