Massage4you

 Even een moment voor jezelf..... 

Kindermassage en Ontspanningstherapie

Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-067
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-067
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-071
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-071
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-069
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-069
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-111
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-111
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-077
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-077
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-075
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-075
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-082
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-082
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-098
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-098
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-100
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-100
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-107
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-107
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-108
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-108
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-110
Thamar Esveld Fotografie-Massage4you-110

_____________________________________________________________________________________

Kindermassage

Kinderen zijn niet altijd in staat zich te uiten of te vertellen wat ze voelen. Een massage kan helpen om meer te voelen en zo kunnen kinderen soms wel vertellen wat er speelt. Soms helpt de massage alleen al om dingen op te lossen zonder dat erover gepraat wordt.’ Deze kindermassage biedt rust & ontspanning, het ondersteunt het lichaamsbesef, het leer- en concentratievermogen, het geeft een gevoel van veiligheid, bevordert groei & slaap en helpt bij angst & spanningen.

Het aanraken van de huid van je kind, stimuleert de zintuigen. Je kind kan letterlijk voelen waar de grens is. Sowieso helpt het om meer in contact te komen met het hele lijf. 

Je kunt de vergelijking maken met een boom. Een boom heeft goede wortels en een stam nodig.. Anders waait de boom bij een klein zuchtje wind al om. Onze benen en voeten zijn ook een soort stam en wortels. Wanneer je in contact bent met je voeten en benen, sta je steviger in je schoenen en dat heeft ook een positief effect op je zelfvertrouwen. 

Bij de opleiding 'Kinderyoga' van Helen Purperhart  heb ik vooral geleerd om kinderen op een praktische en speelse manier in hun kracht te zetten door bewust te bewegen, ontspannen en ontdekken. Een mooie aanvulling op mijn werk in de massagepraktijk met de ervaring die ik heb vanuit het onderwijs. 

Kennismakingsgesprek

Het is belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is tussen het kind, de ouders en mij. We plannen daarom eerst een (telefonische) kennismaking of intakegesprek, waarin we elkaar leren kennen en duidelijk wordt wat de wensen en de verwachtingen zijn.  

 

De afspraak

De kindermassage start met een kort gesprekje en daarna is er ruimte voor voelspelletjes en ontspannings - en ademhalingsoefeningen. 


Voelen en sensorische puzzelmatten

Er is een box met allerlei spelletjes en (voel)materiaal met verschillende structuren. Hiermee geven we bewust aandacht aan wat voel ik nu eigenlijk en hóe voelt het?  Het kind mag voelen en b.v. ook met blote voeten over het 'blotevoetenpad' lopen. Ouders worden bij dit spel betrokken. Ik maak hiervoor gebruik van Sensorische puzzelmatten. Door kinderen over de matten te laten lopen worden ze bewust van hun voetspieren en trainen ze spelenderwijs hun spierkracht en coördinatie. Sommige matten zijn heel zacht en extra flexibel en andere matten zijn wat steviger en stugger. Er zijn matten met stekels, kiezelstenen, golven en zelfs dennenappels. 

Voor kinderen die onderprikkeld zijn en vaak ‘vol gas’ leven is het oefenen met de matten een aantrekkelijke manier om te oefenen met bewustwording. Voor kinderen die snel overprikkeld zijn kan het spelen met de matten een manier zijn om stapsgewijs te wennen aan meer sensorische input. Dit bouwen we heel rustig op.


Ademhalingsoefeningen

Kinderen goede ademhalingstechnieken leren is een eenvoudige, maar effectieve strategie om dingen zowel mentaal als fysiek te vertragen. Het helpt ze om aandacht te schenken aan hoe ze zich voelen, hoe ze zich kunnen ontspannen en hoe ze hun emoties kunnen beheersen.

Dankzij bewuste ademhaling kunnen kinderen hun gevoelens beheersen en hun gevoel van mentaal en fysiek welzijn verbeteren. Op deze manier is het hetzelfde als elke andere gezonde gewoonte.

Met dat in gedachten is het een goed idee om ze te helpen om regelmatig te pauzeren om bewust ademen te oefenen. Laat ze zien hoe deze ademhalingsoefeningen de manier waarop ze zich voelen, denken en gedragen kunnen beïnvloeden.


Massage

Daarna wordt spelenderwijs over de kleding gemasseerd met als voorbeeld de ‘massagekaartjes’ Het kind mag zelf een kaartje kiezen.

In overleg met het kind wordt dan gekozen om daarna de rug, het gezicht, het hoofd, de buik, armen en handen of de benen en de voeten te masseren met olie. Het is belangrijk om hierin de grenzen van het kind te respecteren. Het kan dus voor sommige kinderen genoeg zijn om de eerste keer alleen een massage van de voeten te doen of over de kleding heen te masseren. Meestal lukt het uiteindelijk om een volledige lichaamsmassage te geven met speciale olie.

De eerste keer gebruik ik een neutrale olie, daarna kunnen ook etherische oliën worden gebruikt voor een nog diepere werking. Verschillende etherische oliën die in deze massage voor kinderen gebruikt worden zijn lavendel, sinaasappel, mandarijn of roos.

De duur van de massage verschilt per kind. Een volledige massage duurt 45 minuten tot één uur. Er wordt gezorgd voor een veilige omgeving waarbinnen het kind de grenzen aangeeft. 

Daarnaast is de ouder/opvoeder tijdens de gehele behandeling aanwezig. Veel van de massagetechnieken die ik toepas, kun je ook thuis gaan inzetten. Dit versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar zal ook het effect van de behandeling vergroten. Ik zal je dan ook met liefde laten zien hoe je thuis je kind kunt masseren. 

Tijdens een kindermassage staat het kind centraal, het kind beslist! Zodra een kind aangeeft dat de massage klaar is, wordt de behandeling beëindigd. 

Het is belangrijk dat het kind een moment van rust voor zichzelf kan creëren.  Het is daarom ontzettend belangrijk dat het kind leert ontspannen, zodat hij of zij dit ook mee kan nemen in het dagelijkse leven, op school, tijdens het uitvoeren van een hobby of thuis.

Huilerige, angstige, verdrietige, drukke en onzekere kinderen hebben veel baat bij een massage. Zo ook kinderen met slaapproblemen,  kinderen die te maken krijgen met een scheiding, verhuizing, kinderen die veel energie over hebben of gewoon te veel in hun hoofd zitten. Maar eigenlijk hebben álle kinderen baat bij een massage. Met een massage komen ze weer even helemaal tot rust. 


Ontspannings- en visualisatieoefeningen 

Elk kind heeft het nodig om zich te kunnen ontspannen. Ontspannen, jezelf rustig krijgen, helpt je om meer controle te krijgen over je gedachten en gevoelens en zorgt ervoor dat je meer weerbaar bent voor stress.

Aan het eind van de massage kan er een verhaal worden voorgelezen uit b.v. de Relax Kids of de Wens Ster. Op deze manier worden kinderen op een relaxte en grappige manier vertrouwd gemaakt met visualisatie en ontspanning. Door middel van het visualiseren van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven, komen kinderen in een toestand van ontspanning en in contact met positieve en zuivere gevoelens in zichzelf.

Dit verhaal kan worden meegegeven naar huis en zodoende kun je het samen met je kind nog eens lezen voor het slapengaan. 

€ 45 voor 45 minuten kindermassage en ontspanningsoefeningen 

Ik heb interesse-contactformulier

Terug menu

© 2018 by Massage4you Massagepraktijk


E-mailen
Bellen
Info