Massage4you

Even een moment voor jezelf.....

5 Gezondheidsredenen voor een ontspanningsmassage

Herstel spieren

Door het masseren van spieren ontstaat er een goede bloedcirculatie. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan het lichaam sneller herstellen. Na een fysieke inspanning zal je melkzuur in je spieren ontwikkelen waardoor je je heel moe zal voelen. Door een massage wordt het herstelproces versneld en voel je je snel weer fit. Niet voor niets worden topsporters relatief snel na hun inspanning gemasseerd om het herstel van de vermoeide spieren te versnellen. Hierdoor zijn ze sneller klaar om nieuwe inspanningen te leveren.

Immuunsysteem

Doordat afvalstoffen je lichaam sneller zullen verlaten, kan het lichaam ook sneller weer voedingsstoffen opnemen. Hierdoor wordt geen tijd verloren met het verwerken van die afvalstoffen, maar kan je lijf snel weer nieuwe energie opnemen. Dankzij dit proces zal je immuunsysteem ook sterker worden en je weerstand  tegen ziekten verhogen. Dit effect moet vooral op lange termijn bekeken worden: een goede weerstand bouw je op door regelmaat in je leefpatroon te leggen. En net als gezonde voeding kan ook massage hier deel van uitmaken.

Bloeddruk

Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook je hart rustiger kan worden. In het algemeen worden zowel lichaam als geest relaxter na nauwelijks enkele minuten massage. Je doet geen inspanning, dus zal je hart ook minder bloed moeten rondpompen. De bloeddruk wordt dus verlaagd en dit is op zich al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk of "zenuwpezen" die teveel last hebben van zenuwachtigheid.

Stress en humeur

Het mentale en het fysieke zijn bij een mens heel vaak met mekaar verbonden. Als je pijn hebt of moe bent, dan gaat je humeur daaronder lijden. Voel je je goed in je vel, dan verbetert ook je humeur. Om die reden kunnen de positieve eigenschappen van een massage, de ontspanning en het lichamelijke herstel, zorgen voor een beter humeur. Stress en nervositeit nemen af en een regelmatige massagebeurt kan zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie verminderen.

Ontspanning

Het masseren van de rug, de nek, het gezicht, en de benen zorgt ervoor dat alle onderdelen van het lichaam gaan ontspannen. Hierdoor gaat je lichaam terechtkomen in een toestand van totale ontspanning, die kan uitmonden in een heerlijk relaxmoment. Sommige mensen bevinden zich op het eind van hun massage dan ook in een vredige, relaxte toestand die haast in de buurt komt van slaap. Het is dus geen toeval dat sommige mensen na een uitgebreide massage heel kleine oogjes hebben gekregen doordat het lichaam zo ontspannen is.

 

 

.


E-mailen
Bellen
Info