Massage4you

Even een moment voor jezelf.....

Kindermassage

20 juni 2021


Kindermassage....écht even een momentje samen voor het slapen gaan!

Nog even een verhaaltje en dan lekker slapen. Het is een momentje tussen ouder en kind, waar beiden van kunnen genieten en die de band versterkt.

Hoe mooi zou het zijn als je van dit voorleesmomentje een massagemomentje maakt? Je kunt makkelijk bij een prentenboek, bij een liedje of een versje een kindermassage maken.

Bij een kindermassage wordt er over de kleren heen gemasseerd. Het kan liggend op de buik of zittend. Het is de bedoeling dat het kind op een zachte, ontspannen manier wordt aangeraakt. Aangeraakt worden is een eerste levensbehoefte en kindermassage zorgt er dan ook voor dat kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen.

Daarnaast leren kinderen tijdens een kindermassage om hun eigen grenzen te onderzoeken. Wat vind ik fijn en wat vind ik niet fijn? Zij worden zich bewust van hun eigen lichaam. Kinderen die lekker in hun vel zitten zijn vaak zelfbewuster, vertrouwen steeds meer op hun gevoel en zijn emotioneel sterker. 

Het gaat bij kindermassage niet om het (los) masseren van de spieren, maar de liefdevolle aanraking staat centraal. Kinderen worden er heerlijk ontspannen van en kinderen die regelmatig worden gemasseerd kunnen rustiger in slaap vallen en doorslapen.


Heel fijn dus om je kind te masseren voor het slapen gaan. En het wordt helemaal leuk als je dit doet met het favoriete voorleesboekje, liedje of versje van je kind. Met een beetje fantasie kun je van ieder boek, versje of liedje een kindermassage maken.

Er zijn een aantal massagegrepen die je kunt doen. 

Met je handen kun je drukken, cirkelen, wandelen, zagen, strijken, wrijven en kneden. Met je vingers kun je tekenen, cirkelen, wandelen en plukken en met je duim drukken, cirkelen en wandelen. Je kind vindt sommige grepen fijner aanvoelen dan andere grepen. 

Contact maken

Voordat je met de massage begint wrijf je eerst je eigen handen lekker warm. Je maakt oogcontact met je kind en vraagt of hij of zij het goed vindt dat je hem of haar vandaag masseert. Zo kan je kind ook leren zelf te voelen en grenzen aan te geven. 

Laat je kindje wennen aan de massage. Als masseren nieuw is, geef je kindje dan de tijd en geef niet te snel op. Bouw het heel langzaam op!

Speciaal voor kinderen die moeite hebben met inslapen en doorslapen heb ik een aanbod voor ouders met  de  ‘Lekker slapen massage’.


 


E-mailen
Bellen
Info