Massage4you

 Even een moment voor jezelf..... 

Fasciatherapie

________________________________________________________________________

De fasciatherapie wordt in mijn praktijk toegepast bij stoelmassages én massages op de massagetafel en het is een hele fijne techniek om te ervaren bij Massage bij Kanker. 

Fasciatherapie is een vorm van bindweefselmassage en een methode waarbij lichamelijke problemen worden aangepakt door te kijken naar de bewegingen van het lichaam en wat er in het lichaam gebeurt. Het is een techniek bedacht door Professor Dr. Danis Blois. 

Fasciatherapie is inmiddels uitgegroeid tot een nieuwe, persoonsgebonden methode van behandelen, gebaseerd op het feit dat het lichaam van elk mens anders is en op een andere manier werkt.  

"Fasciatherapie is een respectvolle zachte, manuele therapie, die beantwoordt aan de vraag van het lichaam en geen gebruik maakt van manipulaties".  aldus Paul Sercu, voorzitter European College of Faciatherapy. 

Veel mensen beseffen niet hoeveel invloed ons bindweefsel op ons lichaam heeft. Zo'n 98% van ons lichaam bestaat uit bindweefsel. Dit speelt dus een erg belangrijke rol. Als er een verstoring is, dan kan dit veel klachten en aandoeningen opleveren. Zo heeft het invloed op spierspanning, het patroon van beweging, bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, stress, het humeur, en emoties. Tijdens de behandeling word je je bewust wat er zich afspeelt in jouw lichaam en je neemt de reacties op een bepaalde situatie waar. Doordat je je bewust wordt van je lichaam, ben je in staat dit te veranderen en dit maakt je in de toekomst sterker tegen klachten. 

E-mailen
Bellen
Info