Massage4you

Even een moment voor jezelf.....

 

Babymassage

___________________________________________________________________________ 

Waarom babymassage?

In veel culturen zijn moeder en kind de hele dag dicht bij elkaar en is babymassage vanzelfsprekend. Hier in het westen zijn we bijna verleerd om elkaar aan te raken.

Liefdevolle aanraking draagt bij aan een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering en een gevoel van geborgenheid. Babymassage helpt de spierontwikkeling, stimuleert de doorbloeding van de huid en de zintuigen. Voor onrustige en overgevoelige baby's werkt babymassage rustgevend. 

Babymassage is een fijne manier om contact te maken met je baby. 


Vermindering van darmkrampjes 

Massage is erg fijn voor baby's met darmkrampjes. Hun spijsverteringsorgaan wordt geprikkeld en ontspant. Ook kan een buikmassage de stoelgang op gang brengen. 

Ontspanning bij onrust, spanningen en overstrekken.

Baby's kunnen last hebben van spanningen, dat kan allerlei oorzaken hebben, b.v. overprikkeld zijn door alle nieuwe indrukken, zij voelen zich eenzaam in hun bedje, gefrustreerd zijn omdat ze meer willen dan ze kunnen. Door de babymassage kan een baby zich beter ontspannen.

Beter slapen

Door de ontspanning vallen baby's sneller in slaap en slapen zij over het algemeen dieper. 

Verbeteren gemoedstoestand

Massage brengt de baby in contact met zijn of haar eigen lichaam. Als de baby zijn eigen lichaam bewust voelt, zit hij letterlijk beter in zijn vel en staat steviger in zijn schoenen. Door het aanraken krijgt de baby aandacht en liefde. Het krijgt vertrouwen in de wereld om zich heen, de mensen en in zichzelf. Het geeft een gevoel van eigenwaarde. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling van de baby ten goede.  

Huilen vermindert

Huilen kan veel verschillende oorzaken hebben, maar een ontspannen baby die lekker in zijn vel zit en goed slaapt, huilt over het algemeen minder. Door de baby te masseren kan de baby én de ouder zich ontspannen en is dit moment een rustpunt voor beiden, dit kan het huilen verminderen.

Ontwikkelen van tastzin

De huid is ons belangrijkste tastorgaan. Via de huid ervaren we liefdevolle aanraking, hitte, kou, pijn, etc. Dit is allemaal nieuw voor een baby. Ook de grenzen van het eigen lichaam zijn nieuw. Via de massage leren baby's de grenzen van hun lichaam en de massage vult ook de behoefte aan contact in. 

Immuunsysteem, bloedsomloop en groei

Massage stimuleert een belangrijk 'verdedigingsmechanisme' van het lichaam tegen infectie, het stimuleert de bloedsomloop. Onderzoeken hebben uitgewezen dat er meer groeihormoon in het bloed zit bij een baby die regelmatig gemasseerd wordt. 

Contact ouder - baby 

De baby spreekt in het begin maar één taal: lichaamstaal. De baby drukt zich uit met zijn handjes en met gezichtsuitdrukkingen. Tijdens de massage kun je in alle rust de lichaamstaal van je baby observeren en leer je je baby beter kennen. Je leert ook je hoe je je baby het best kunt tillen vanuit het basisbevestigend dragen. En je zult ervaren hóe ontspannen je zelf wordt tijdens de massage!

 

Terugmenu